fbpx

Musical, klasszikus és jazzmuzsika a kertben

Musicalmérgezés címmel Gombos Kata, Bardóczy Attila és Domahidy Attila a leghíresebb musical-szerzők slágereiből állított össze egy válogatást. A rossz idő miatt a kamara-show-t a nagyteremben mutatták be, ez azonban mit sem vont le az est sikeréből. A közönség szeretettel fogadta egyebek mellett a Cabaret, a Hello, Dolly!, a Macskák, a La Mancha lovagja, a Bicska Maxi és a My Fair Lady legismertebb dalait.

otk150701_13_600x400

A korábban a nagyteremben több alkalommal is látható Dalok a Kispipából című Seress-est szinte újjászületett a gesztenyefák árnyékában. Június 25-én és július 2-án Fesztbaum Béla az általa szerkesztett előadásban a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kíséretében elevenítette meg Seress Rezső életét anekdoták és híres szerzeményei előadásával.

Az Óbudai Társaskör rezidens zenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar június 29-i hangversenyére a szokásos módon már az estet megelőző napokban elfogytak a jegyek. Ez alkalommal a trombitáé volt a főszerep. A Rolla János hegedűművész vezette együttes Tóth László (Lecsó) és Devecsai Gábor trombitaművészeket hívta vendégül, akikkel Neruda, Telemann, Bonincini, Vivaldi és Nino Rota egy-egy szerzeményét mutatták be.

otk150625_10_600x400

Július első napján a Grencsó Kollektív Árnyalat várta a közönséget. A Kollektíva leginkább kompromisszumoktól mentes szabad zenét játszott, ezúttal is kiváló zenészekkel. A magyar avantgarde egyik kiemelkedő alakja, Grencsó István (tenorszaxofon, basszusklarinét, fuvola) mellett Pozsár Máté (zongora), Benkő Róbert (nagybőgő) és Miklós Szilveszter (dob, ütőhangszerek) muzsikált.

A nyári sorozat folytatásaként július 15-től Egressy Zoltán Halál Hotel című krimikomédiája lesz látható tíz alkalommal Őze Áron rendezésében. Ezt követően augusztus elejéig színpadra lép még a Budapesti Vonósok, a Budapest Ragtime Band, az Anima Musicae Kamarazenekar, illetve két estén látható lesz a tavaly bemutatott Carmen-filé Fehér András rendezésében.

 

A rovat további cikkei