fbpx

Népzenével fűszerezett Zeneszüret

A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett, 17 helyszínen, közel 50 programmal. A Zeneszüret egységében és hangulatában mutatja meg a zene életteli, örömre hívó természetét.

A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, hogy a falakat átlépve utcákon, tereken, kávézókban csendüljenek fel a dallamok.

Szeptember 5-én a Püspöki Palota kertjében veszi kezdetét a programsorozat a Jazzformers kvartett koncertjével. A fesztiválon fellép a Kéméndi Trió is. Kéméndi Tamás harmonikaművész, Gráf Vivien énekesnő és Pávkovics István basszprímtamburás, harmonikaművész a népzenék világába kalauzolják a hallgatóságot a patinás Nick udvarban.

A Zeneszüreten találkozhatnak Alpaslan Ertüngealp karmesterrel, aki a Budapesti Vonósokat vezényli a Püspöki Palota Dísztermében.

Különleges zenei élmény részese lehet a közönség a fesztivál zárókoncertjén, szeptember 7-én, a Széchenyi Téren. A koncerten Szalonna és Bandája valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában hallgathatják meg, hogy miként reflektál egymásra a két műfaj. A programot néptáncosok közreműködése is színesíti.

Szeptember 7-én a Színház téren moldvai táncházzal várják az érdeklődőket, a legfiatalabbakat pedig meseórával, ringatóval, hangszerbemutatóval és népi játszótérrel a Széchenyi téren. A fesztivál állandó programjai között szerepel Tér-Zenea Philharmonic Brass Quintettel, a Pécs Percussion Projecttel és a Harmónia Vonósnégyessel, kiállítás, filmklub, zeneműhely, zenelépcső valamint a villámperformanszok által a népzene olyan váratlan helyszíneken csendül fel a három nap alatt, ahol nem is számítanak rá.

További információ a fesztiválról a www.filharmonia.hu oldalon.

A rovat további cikkei