fbpx

Operettfesztivál Veszprémben

ii-ratonyi-robert-operettfesztival-magnas-miska-csiki-jatekszin-474-279-135697
A Mágnás Miskát a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában láthatja a közönség
Fotó: csikijatekszin.hu

A négynapos rendezvényen naponta egy előadást láthat a közönség a nagyszínpadon. Az első napon a Kecskeméti Katona József Színház előadásában az Állami Áruház című darabot, másnap a budapesti József Attila Színház Csókos asszony produkcióját nézhetik meg az érdeklődők.

Június 22-én a Mágnás Miska lesz látható a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában, a zárónapon pedig operettgála szórakoztatja a nézőket a Budapesti Operettszínház művészeinek és tánckarának jóvoltából.

oberfrank
Az esemény szervezője, Oberfrank Pál a sajtótájékoztatón
Fotó: veszprem.hu

A fesztivál kínálatát gyermekprogramok, kiállítás, beszélgetések és koncertek színesítik. Hallhatja majd a közönség egyebek mellett Balatonfüred fúvós zenekarának előadását, a János vitéz című meseoperettet, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor Életünk az operett világa pódiumműsorát, Pulcinella kertészkedik címmel pedig a Ziránó Színház előadása kerül színre.

Az operettfesztiválhoz kapcsolódó kiállítás az 1992-ben elhunyt Rátonyi Róbert életéről és öt kiváló operettcsillagról ? Honthy Hannáról, Latabár Kálmánról, Németh Marikáról, Zentai Annáról, Feleki Kamillról ? is megemlékezik. A tárlaton fellépőruhák, családi fotók, személyes levelezések, színházi plakátok láthatók.

További információ a veszprémi Petőfi Színház honlapján.

A rovat további cikkei