snetberger
A Snétberger Központ diákjai
Forrás: Facebook

A tehetséges, elsősorban roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok zenei képzésére létrehozott magyar műhelyt a spanyol roma kulturális intézet tüntette ki az új alkotók kategória díjával, amelyet a nemzetközi roma világnap alkalmából rendezett ünnepségen adtak át.

Köszönőbeszédében Snétberger Ferenc arról beszélt, hogy az elismerés közös, az iskola csaknem 120, diákokból, tanárokból, mentorokból álló csapatát megilleti.

?Ez egy olyan díj, ami szerintem nagyon össze fog kapcsolni most minket a spanyol flamenco zenével például, amit Magyarországon még nem nagyon művelnek, de nagyon szeretjük, mert nagyon közel áll hozzánk” ? fogalmazott, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnének létrehozni egy külföldi csereprogramot.

snetberger2
A Snétberger Központ diákjai
Forrás: Facebook

A gitárművész elmondta, hogy iskolájának ez az első nagy, nemzetközi elismerése. Az eseményre Madridba érkezett diákjai számára ? akik három alkalommal is fellépnek a spanyol fővárosban két nap alatt ? óriási dolognak számít ez az utazás. Többen közülük most repültek életükben először.

A fiatal magyar tehetségek fellépnek a madridi Nemzeti Hangversenyteremben, ahol Snétberger Ferenc módszertani előadást tart. 9-én este a Kaszinó patinás belvárosi épületében adnak koncertet, amelyen Zsófia spanyol anyakirályné részvételére is számítanak.