Zenétekben megelevenedik az utóbbi évtizedek rock and roll nagyjainak hatása. Kikre tekintetek példaképként?

A kedvenc bandáink, előadóink többsége az ’50-es, ’60-as és ’70-es években volt leginkább aktív, imádjuk az akkori zenéket. Jerry Lee Lewis, Little Richard, Chuck Berry, Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Jimi Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd, Motorhead, Illés, Piramis… Közülük sokan már az örök harcmezőkön zúzzák, de szerencsére mai bandákat is szeretünk, pl. Rival Sons, Jack White, Tankcsapda és még páran. Közülük sokan igazi példaképeink, akár zeneileg, akár emberileg. Az AC/DC hozzáállásából, a tagok kitartásából tanultunk a legtöbbet, nagyon tiszteljük őket, abszolút favoritok.

Több mint 10 éve aktívak vagytok, miben jelenthet számotokra áttörést a Cseh Tamás Program?

Nem egy konkrét áttörésként éltük, éljük meg a CsTP-t, számunkra ez egy fontos mérföldkő, egy pozitív visszaigazolás, de egy olyan dolog is, ami után nemhogy megpihenhetnénk, hanem még keményebben kell dolgoznunk. Csak akkor tudjuk érvényesíteni az itt szerzett előnyöket, ha jól használjuk őket és hajtunk tovább. Több lépcsőfok átugrását is jelentheti felfelé, okosan kell felhasználni a nyereményt.

Headbengs

Hogy álltok a feltételek teljesítésével?

Ha minden igaz, a feltételek többségét teljesítettük, nemrég készült el a legújabb klipünk a “Mindig az a nő” című számunkra. Galler András Indiánnal és Temesi Ádámmal dolgoztunk, akik több sikeres hazai előadónak készítettek már videót. Bejött a dolog, mert egy laza, vagány, egyszerű, de látványos klip született az eddigi legrövidebb Headbengs dalra, mondanunk sem kell, hogy egy vad és gyönyörű nő főszereplésével. Koncerteztünk a Supernem zenekarral, nagyon bírjuk egymást, hatalmas és maradandó élmények értek minket az utak során, zeneileg, előadás tekintetében is tanultunk. Vettünk fel dalokat is, azoknak valamilyen formában meg kell jelenniük a közeljövőben.

A legtöbb számot Gergő írja. Milyen témák foglalkoztatnak benneteket?

Emberként sok minden érdekel minket, a történelemtől kezdve a filmeken, irodalmon, filozófián, természetesen, a motorokon keresztül az aktualitásokig, társadalmi problémákig. Ezzel szemben dalírás tekintetében a nők, a velük kapcsolatos testi és lelki örömök és mélypontok adják a fő témát. Ráérünk még komolyabb dolgokról szövegelni, azok is foglalkoztatnak minket, de nekünk ez most erről szól. Többnyire hétköznapi és személyes témák, leginkább saját emlékek és élmények, sztorik adják az inspirációt, persze maga a zene szeretete és éltetése mellett. Kivétel pl. a “Szentmihály blues” című dalunk, azt a lakhelyünk fényes és árnyoldalai ihlették. Az “Elfúj a szél” is a fentiektől eltérő, komorabb szövegű szám. Amúgy nem gondoljuk túl ezt sem, bár nem nagyoljuk el a sorokat, de nem is fektetünk rájuk nagyobb hangsúlyt mint a hangszeres részekre.

Headbengs2

Merre koncerteztek a nyáron?

Június-július folyamán lenyomtunk pár igazán emlékezetes koncertet, megfordultunk a Volt, az Efott, a Campus fesztiválokon, felléptünk a Barba Negra Track-ben a svéd Blues Pills, máskor a hozzánk szintén közel álló Uzipov előtt. Augusztus 10-én fellépünk a Szigeten, már nagyon várjuk, mint mindig, akkor is 120 százalékot igyekszünk majd nyújtani, de legalábbis szédülésig rázzuk a fejünket. 15-én jön a Kaposfeszt Kaposváron, utána 22-én Zamárdiban csapunk a húrok közé a Strand fesztiválon, óriási lesz. Remélhetőleg ősszel is folytatjuk a sorozatot, nem állunk meg!