Petruska_2_MTI

A Reláción hallható dalok között számos olyan akad, amely világzenei ízekkel teli. Az énekes-gitáros elmondta, hogy az utóbbi időben sok dél-afrikai zenekart hallgatott, és ez a hangzásvilág nagy hatást gyakorolt új dalaira. Bár Petruska lemezein a dalok, a szövegeik nem egy egységes történet elemei, mindig van egy koncepció, amely köré épülnek.

?Azok közé tartozom, akik az album formátumot művészi egységnek tekintik. A lemezen lehetnek harsányabb és halkabb részek, de ezek ugyanúgy egy mű, egy hangulat fejezetei. A Reláció mögött olyan személyes történetek húzódnak, amelyeket korábban nem írtam volna meg. Az elmúlt három évben véget ért egy hosszú kapcsolatom, egy nagy szakításon estem át, ami egy felnőttebb élet, egy új szerelem felé vitt. A dalok ezt tükrözik, de nem direkt módon, hanem ahogy a dolgok lecsapódtak” ? fejtette ki a 33 éves Petruska.

petruska_1_mti

A dalszerző ezúttal zenekarrá bővítette korábban egyszágitáros felállását, így a lemezen közreműködött Borbély Tamás (basszusgitár), Egri Márton (dob), Markos Miklós (ütőhangszerek), Temesvári Bence (hegedű), valamint Dés András (kalimba) és Simkó-Várnagy Mihály (cselló). Petruska elárulta, hogy a jövőben is fellép majd szólóban, de most szeretne valami egészen újat kipróbálni. A zenekar még nagyon friss, a Trip hajós esemény less a második koncertjük, és izgatottan várja a közös projekt fogadtatását.

 

Forrás és fotók: MTI