akutyavacsorajaAz egyébként pszichológia szakon végzett Varga Líviusz nagymamája szerint a zenélés olyan, mint ?a kutya vacsorája?. Ez a megállapítás nem rettentette el az énekest attól, hogy 2003 nyarán megalapítsa zenekarát, amely stílusosan A Kutya Vacsorája nevet kapta.

Az együttes, amelyet Varga Líviusz (ének), Kovács Gergely (gitár, billentyű, programozás), Gerdesits Ferenc (dob), Varga Laca (basszus), Köles István Jr. (ütőhangszerek), Nemes Zoltán (billentyűs), Szabó Attila (hegedű) alkotnak, tökéletes zenekarként funkcionál.

A Kutya Vacsorája tagjait a közönség más produkcióból is ismerheti: Gerdesits Ferenc a Quimby és A Kutya Vacsorája mellett, a Marlboro Man, az Üllői Úti Fuck, a Hippikiller és a Zeppelin emlékzenekar dobosa, Varga Laca a Hiperkarma és a Spoo-Dee-O-Dee basszusgitárosa, Köles István Jr. a Quimby Ékszerelmére című lemezén és a lemezhez kapcsolódó koncerteken volt hallható.

A zenekar tagjai a rock, az alternatív rock, a reggea, a soul, a rap, a jazz és a népzene világából érkeztek.

Remek élvezet tehát azon zenekedvelők számára, akik szeretik a színes, ellentétes hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű zenét. A tusványosi közönség megtapasztalhatta, hogy a gitárhangok, az elektronika éppúgy alappillérét képezi A Kutya Vacsorájának, mint Líviusz egyszemélyes humora, amely a stand-up comedy-k hangulatát idézi.

 

livius?A közönség idén nyáron még a régebbi dalainkat hallhatja, ám folyamatosan dolgozunk az új lemezünkön. Igaz, az elfoglaltságaink miatt csupán két számunk készült el idáig, viszont bízunk benne, hogy idén karácsonyra már lesz mit a fa alá tenniük a rajongóinknak? ? mondta Líviusz, majd elárulta: augusztusban Székesfehérváron lépnek fel.

Készítette: Jónás Ágnes