fbpx

ZenePark – A Zenélő Budapest záróeseménye

Augusztus 29-én búcsúznak a 2021-es évadtól egy egész napos záróeseményen, melynek a Millenáris ad otthont.

Hetedik évadának végéhez közeledik az ingyenes koncertsorozat. Idén 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein, a gazdag programot egy felejthetetlen záróakkorddal koronázzák meg.

A Zenélő Budapest programsorozata a világon egyedülálló módon kelti életre a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét: közel két hónapon át a hét minden napján világszínvonalú produkciókkal várják a közönséget.

Zenés gyerekprogram
Margitszigeti zenélő kút

A 2020-ban elkészült Millenáris – Széllkapu Park látja vendégül a Zenélő Budapest záróakkordját. A záróeseményen egy helyszínen vonultatja fel a Zenélő Budapest az évadban szereplő zenészeket és minikoncerteket, így adva körképet a teljes programból. Huszárruhás rézfúvósok lépnek fel, népszerű klasszikusok csendülnek fel a vonósnégyes előadásában, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak. Az esti zárókoncertet Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója, valamint a Götz Saxophone Quartet adja.

Huszárruhás rézfúvósok
Micheller Myrtill

A mini- és nagykoncert mellett a kisebbeknek is számos programmal készülnek a szervezők: napközben indonéz hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, majd egy gamelánkoncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, mely a népzene, a néptánc és a népi bábművészet elemeit ötvözi, a produkció megtekinthető a záróeseményen.

Ludovika népi tánc- és bábjáték-bemutató

A tavalyi évad hagyományát folytatva értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt.

Képek forrása: ZenePark – Zenélő Budapest

A rovat további cikkei