Az est négy főszereplője ezúttal Janza Kata, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter és Kocsis Dénes volt. A műsor – mint egyfajta „best of musical” – a közönségkedvenc művek legszebb dalaiból áll össze. Felcsendültek az Elisabeth, a Rebecca és a Mozart! legendás dalai, de Andrew Lloyd Webber és Leonard Bernstein musicalklasszikusait is élvezhette a közönség. 

Nagyszerű élményt ígérnek a műfaj kedvelőinek a július 23-án kezdődő Operett Open Air gálák is. Dolhai Attila szerint: „Egy kicsit ki lehet kacsintani a közönséghez, akár együtt énekelni a közönséggel!” Dolhai Attila, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Laki Péter, Bordás Barbara, Dancs Annamari és Dénes Viktor adják elő az operettrepertoár gyöngyszemeit, például a Marica grófnő, A csárdáskirálynő, A mosoly országa és Mágnás Miska részleteit. 

A klasszicista stílusú műemlék épületegyüttes falát különleges vetítés színezi ezeken az esteken, a látvány Somfai Péter munkája.

Még három musical- és négy operettgálával várja a közönséget a Budapesti Operettszínház július 17., 18. és 19-én, illetve 23., 24., 25. és 26-án. Helyszín a Pesti Vármegyeháza díszudvara.