A beszélgetés az ifjú és idősebb rock rajongókat egyaránt vonzotta. Nem egy P. Mobilos pólóba öltözött hallgatót, sőt operatőrt láthattunk a sorok között. A zenetörténeti talkshow iránt a hazai zenei élet meghatározó szereplői és a fiatalabb generáció tagjai is érdeklődtek, például Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere is ellátogatott a rendezvényre.

DSC_9367_Copy

A rock annyira különbözik a könnyűzenétől, mint az, hogy én jó sok borssal szeretem a paradicsomlevest, míg mások meg hozzáadnak egy nagy adag cukrot ? szögezte le rögtön az elején Schuster Lóránt. Dr. Csatári Bence történész és Poós Zoltán író kérdéseire sok érdekességet elárult arról, hogy milyen volt egy külvárosi, sashalmi srácként betörni a zeneiparba. Elmesélte, hogy a nagymamája nevelte, akit gyakran megkért, hogy a varráshoz való tehetségét extrém cuccainak díszítésében kamatoztassa. Azokról az időkről is megemlékezett, amikor még nem volt lehetőség a modern értelemben vett keverésre, hanem az ?egy, két, há?? után mindent bele kellett adni, hogy jól szóljon a felvétel. Vagy éppen arról, amikor világítás hiányában a fürdőszoba halványan pislákoló fénye mellett írta a szerződéseket és pár forinttal a farzsebében kezdett el telefonálgatni, hogy koncerteket szervezzen.

DSC_9268_Copy

A talkshow során természetesen az Ifiparkos kalandok is szóba kerültek. Schuster Lóránt számára a mai napig érthetetlen, hogy a nőket miért nem engedték be nadrágkosztümben, vagy a kínai flip-flop papucsokban miért csak zokniban lehetett belépni. ?Tyuszter, mit tyináltál már megint?? ? olvashatjuk a kiállítás egyik tábláján. A zenész azt mondja, ez elég gyakran elhangzott a szigorú igazgató, Rajnák László szájából, akit később korrupció miatt lecsuktak, mivel többek között csalt a jegyek árusításával és vizezte a sört.

DSC_9356_Copy

?A legtöbb dolgot az ember a fejében és a szívében cipeli magával. Az egész volt a szép. Számomra az az óriási, hogy valamit elkezdtem csinálni, és azt szerettem. Fontos, hogy a P. Mobil életéhez a közönsége nagyban hozzátartozik, mi együtt vagyunk egy csapat. Nagyon sok embernek az élete részévé váltunk. Ha nekem nem hiszitek el, akkor John Lennonnak elhihetitek, aki azt mondta, hogy az ember annál többet nem tud elérni, mint hogy egy zenekar generációk életének a részévé válik? ? válaszolt egy rajongói hozzászólásra, melyben legkedvesebb élményeiről kérdezték.

A következő beszélgetés vendége november 19-én Pataky Attila lesz.

Fotó: Csákvári Zsigmond