Az elmúlt néhány évben széles körben tapasztalható, hogy az újhullámos modellek a művészet minden területén felértékelődnek. Nem kivétel ez alól a kortárs képzőművészet sem. Az alternatív műkereskedelmi vásárok is világszerte szaporodnak minden jelentős nagyvárosban New Yorktól Berlinig.

A Flash Show szervezői is ennek a nemzetközi trendnek megfelelően tervezték megvalósítani első eseményüket, méghozzá a Károlyi-palota falai között. 20 jelentős, kelet-európai galéria érkezett volna Budapestre, akik egy-egy kiemelt művészük egyéni kiállítását mutatták volna be.

Sajnos a világméretű járványhelyzet – mint oly sok esetben – ezúttal is felülírta a terveket. Bár az eredeti koncepció az esemény közösségi mivolta és a jelentős nemzetközi jelenlét miatt megvalósíthatatlanná vált, a szervezők pedig döntöttek: Zero Flash Show néven az eredeti elképzelés egy alternatívája valósul majd meg.

A Flash Show nulladik kiadása a belváros különböző helyszínein kirakatokba költözik.

Az érdeklődők kívülről, a szabadból tekinthetnek meg kirakatonként egy-egy show-t. Így a vírus nem húzhat falat a látogatók és a képzőművészet élvezete közé.

A Zero Flash Show-n szereplő galériák:
Aetopoulos (Athén),

Easttopics (Budapest),
ENA (Budapest),
Eugster || Belgrád (Belgrád),
Glassyard (Budapest),
Hunt Kastner (Prága),
Kogo (Tartu), Polansky (Prága),
Propaganda (Varsó),
Ravnikar (Ljubljana),
Zahorian & Van Espen (Pozsony, Prága)

A kiállítás november 12-21. között lesz látható Budapest belvárosában.

A kiállított műtárgyak megvásárolhatók lesznek.