fbpx

17 éves az A38 hajó

Programok lebonyolítása helyett stúdiós tevékenységre állt át a stáb, de a koncertszervezés sem szünetel, sőt: heti több tucat zenei, irodalmi és színművészeti produkciót és kapcsolódó műsorokat rögzítenek.

Ma ünnepli nyitásának 17. évfordulóját az A38 hajó. Június végéig több száz felvétel készül a fedélzeten és külső helyszíneken.

Senki sem így képzelte el a legénységből a 17. születésnapot: az A38 kiskorúságának utolsó évét a Mary PopKids és Pieter Nooten koncertjeivel készült köszönteni, a héten nyitott volna az Orrterasz és a Tetőterasz, de hamar világossá vált, hogy ezeket a rendelkezéseknek megfelelően halasztani kell.

Alkalmazkodva a helyzethez, az A38 stúdiós működésre rendezkedett be a korlátozások idejére: közös felhívást hirdetett meg zenei és társművészeti produkciók számára az EMMI Kulturális Államtitkárságával, az MTVA-val, a Petőfi Irodalmi Múzeummal és a Petőfi Irodalmi Ügynökséggel. Az M2 Petőfi TV Én vagyok itthon című, naponta jelentkező műsorában már láthatók részletek az elkészült anyagokból.

Közben – ahogy most minden ünnepelt – az A38 is online fogadja a köszöntéseket: arról kérdeztek elismert magyar művészeket, mit csináltak 17 évesen. Az erről készült videókat folyamatosan teszik közzé a hétvége folyamán Facebook oldalukon, ahol már megtekinthető a klub vezető programszervezője, Bende Zsuzsanna szívhez szóló születésnapi üzenete a zene, a közösség és a hajó szentháromságáról.

Az ünneplés közben pedig már zajlik az előkészítés a következő projektre: május 10-én startol a Vasárnapi Iskola című streamkoncert-sorozat, ami minden héten a Kárpát-medence 10-10 feltörekvő produkcióját mutatja be, élőben az A38 Hajóról. A projektben médiapartnerként részt vevő Hajónapló Facebook oldalán lehet majd követni a közvetítéseket – egy „pilot nap” márciusi felvételei már visszanézhetők a YouTube csatornájukon.

Aki támogatni szeretné az A38 Hajót, zenehallgatással teheti meg: több száz HD koncertfilm, köztük külföldi nagy nevek és feltörekvő hazai zenekarok felvételei is találhatók a klub négy tematikus YouTube-csatornáján, amelyek kiemelt szereppel bírnak számukra a járvány idején. Az A38 Vibes pop-rock, indie és elektronikus; az A38 Rocks rock, metál és hardcore; az A38 World világ- és népzenei; az A38 Free kísérleti zenei és jazz felvételeknek ad otthont.

A rovat további cikkei