Az Exploratív Építészeti Tanszék hallgatóinak és oktatóinak makettjei láthatók a 150 éves Építészmérnöki Kar (BME ÉPK) kiállításán.

A kiállításon mintegy 500 alkotó, hallgató munkája tekinthető meg, amely közel 60 oktató közreműködésével készült. A bemutatott makettek többek között erdélyi környezetbe tervezett épületek mellett afrikai, mexikói, izlandi farmok terveit, egyiptomi terepmunkák és kapcsolódó tantárgyak, kurzusok eredményeit, korszerű hortobágyi kutatóközpontok, Somló-hegyi revitalizációs projektek, illetve budapesti és kistelepülési épületek terveit is reprezentálják.

A makettek a BME ÉPK Exploratív Építészeti Tanszék tervezési tantárgyainak mindegyikéből – az első évfolyamtól a diplomáig, TDK-ra készült munkákon keresztül az egyetem falain kívülre mutató projektekig – bemutatnak példákat.

A kiállítás szellemisége összhangban van a BME Építészmérnöki Kar küldetésével. A 150. évfordulóját ünneplő műegyetemi építészképzés missziója, hogy alkotásra, kísérletezésre, innovációra ösztönözze a hallgatókat és az oktatókat. Napjaink egyik legnagyobb környezeti kihívására, a klímaváltozás problémájára reagálva a BME Építészmérnöki Kar hat új specializációt vezetett be a 2022/2023-as tanévtől az osztatlan képzésen, ahol a kurzusok központi témái között hangsúlyosan szerepel a fenntarthatóság és a klímatudatosság.

Fotó forrása: Műegyetem