Idén is biztosított a vallásos alkotóközösségek működését segítő forrás. A vissza nem térítendő támogatás benyújtásának határideje április 15.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emmi a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését, valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását. 

A vallásos könnyűzene fontos szerepet tölt be a különböző közösségek életében, a fiatalok elérésében és aktív szerepvállalásukban. A vallásos alkotóközösségeket támogató felhívás az egyházak közösségeit is segíti abban, hogy hangszerbeszerzések, erősítő, hangosító berendezések vásárlásával szélesítsék, segítsék közösségeik lehetőségeit, támogassák a minőségi muzsika megismerését és létrehozását. 

A vissza nem térítendő támogatás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) felületén érhető el az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER). 

Az Emmi programjának segítségével a korábbi években több száz hangszert tudtak vásárolni és több ezer fiatal zenészt támogatni zenei tevékenységük kiteljesedésében. A Hangszert Kezdőknek Program, a Hangszert Profiknak Program, a határon túli zenekarok működésének támogatása, a könnyűzenei tevékenységet folytató fiatalok képzésének támogatása, az alkotói ösztöndíj, a tehetségkutatás, a hangszerfelújítási program, a vallásos könnyűzenei koncertek támogatása és a klubkoncertek támogatása mind-mind segítik, fejlesztik és erősítik a vallásos könnyűzenei életet.

Nyitókép: Pexels