Ezzel minden idők legidősebb Emmy-díjasa lett Dick Van Dyke.

Dick Van Dyke amerikai színész AFP.jpg
Dick Van Dyke amerikai színész, komikus. Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Days of Our Lives (Ármány és szenvedély, más címen Életünk napjai) című sorozatban játszott epizódszerepéért vehette át pénteken az Emmy-díjat Dick Van Dyke. A színész a Variety szerint úgy fogalmazott, hogy ezzel megkoronázta nyolcvanéves pályafutását. Megjegyezte, egész életében csak idős embereket játszott, ebből pedig azt a következtetést vonta le, hogy fiatalkorában jobban kellett volna ügyelnie az egészséges életmódra.

Dick Van Dyke 1925. december 13-án született. Volt helyi rádióállomás és tévécsatorna lemezlovasa, komikusa és műsorvezetője, majd a CBS Morning Show reggeli műsorának stábjához csatlakozott. Ugyanezen a csatornán saját műsora volt The Dick Van Dyke Show címmel.

Játszott a Chitty Chitty Bang Bang (Csodakocsi), a Dick Tracy című filmekben és az Éjszaka a múzeumban több részében is. Világszerte legismertebb szerepe a Mary Poppinsnak udvarló kéményseprő, Bert (és ugyanebben a filmben ő volt a bankigazgató, Mr. Dawes is), az 1964-es film 2018-as remake-jében is feltűnt mint az ifjabb Mr. Dawes.