Felnőtteknek szóló előadás-sorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Kultúrszösz keretében három produkciót láthatnak az érdeklődők.

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója az MTI-nek felidézte, hogy tavaly májusban költöztek be az új bábszínházba. Eddig is igyekeztek megszólítani a felnőtt korosztályt, most erre már elegendő tér is rendelkezésükre áll. „Mert a báb műfaja minden korosztály számára érvényes színházi forma” – húzta alá. Próbáljuk a felnőtteket másfajta, alternatív színházi világba bevezetni. Próbáljuk azt megteremteni, hogy egy kicsit másképp nézzenek a bábszínházra. Ne csak gyerekműfajként éljék meg – mondta Lenkefi Zoltán, hozzátéve, hogy a sorozat művészi, alternatív színházi előadásokat tartalmaz.

Január 19-én Czéh Dániel egy böllér szerepébe bújva játssza el A kisgömböc című vásári bohócjátékot az egyik legismertebb magyar népmese alapján. Április 12-én Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai hangzanak el Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában az Alaine – Ideje a meghalásnak című előadáson. Június 21-én a békéscsabai társulat saját bemutatót tart Esti mesék felnőtteknek – A szél most a legigazabb címmel. Az előadás Linn Skåber norvég szerző fiktív monológjai alapján készült, Gyarmati Éva, Czumbil Örs és Csortán Zsóka játsszák majd.

A nyitóképen A kisgömböc előadás részlete. Fotó: KL Színház