December 8-án mutatja be a Centrál Színház a Fekete Péter című magyar operettet. A darab különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszik egy színpadon.

A ’30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események, és persze mindenbe beleszól a szerelem. A darabot Puskás Samu rendezi, a főbb szerepekben Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert és Balla Eszter.

A Fekete Péter meséje ma is aktuális. A jóképű tőzsdecápa találkozik a világ legnagyobb balekjával, aki bármihez ér, összeomlik. Mi lehetne tehát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a pechjére? Az üzlet beindul, de közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer is találkoznak a nagy Ő-vel.


65549557de78473a67fcda2c.jpg
Básti Juli és Alföldi Róbert

„A gondterhelt időkben a Fekete Péter gyógyír a léleknek. Megejtő mese mindnyájunknak, fiúnak, lánynak, ifjúnak, bölcsnek. Örömteli munka, megtisztelő feladat” – nyilatkozta Puskás Samu rendező, akinek ez a második rendezése a tavalyi Az ártatlanság vélelme után.

„Húsz évvel ezelőtt ez a darab alapozta meg színházunk sikerét, ezért azt gondoltuk, a kerek évforduló alkalmából ismét műsorra tűzzük” – mondta Puskás Tamás igazgató. Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István művét Hársling Hilda átdolgozásában láthatják majd a nézők.

A darabról bővebb információ a Centrál Színház honlapján érhető el.

A nyitóképen a darab főszereplői, Alföldi Róbert, Básti Juli, Magyar Attila. Fotó: Sárosi Zoltán.