A kiállításon a látogatók megismerkedhetnek a Bibliában szereplő növények történetével és jelentőségével – nemcsak a kiállított képek, hanem a zene segítségével is: az Aranyalma Páros előadásában olyan régi korok egyházi és világi dalait is meghallgatta a közönség a megnyitón, amelyekben bibliai növények szerepelnek. Az esemény előtt a főiskola tanévnyitó ünnepségét és a hozzá kapcsolódó szentmisét is megtartották.

A szeptember 6-án induló kiállítást a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény és a Váci Egyházmegyei Könyvtár közreműködésével rendezte a főiskola. A kiállított molinókon bibliai idézetek és a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény műkincseinek segítségével mesélik el az egyes növények érdekességeit és szerepüket a Bibliában. A fotókat Fráter Erzsébet, Csorba F. László és Nagy Sándor készítette, az akvarellek Csapody Vera alkotásai, a kiállítás szövegét Both Mária Gabriella, az AVKF oktatója és Fráter Erzsébet írta.

A kiállítás fővédnöke dr. Varga Lajos segédpüspök. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora. Az Aranyalma Páros régi korok olyan egyházi és világi dalait adta elő a közönségnek, amelyekben bibliai növények szerepelnek. Fráter Erzsébet biológus, a Nemzeti Botanikus Kert Növényrendszertani gyűjteményének vezetője szakmailag is ismertette a kiállítást, dr. Csapodi Pál pedig bemutatta Csapody Vera állami díjas botanikus és növényrajzoló örökségét.

Az eseményen meghívottként részt vett a kiállítás létrehozásában közreműködő Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai Kutatóközpont intézetigazgatója, Zsigmond Vince, a Nemzeti Botanikus Kert igazgatója, Varga-Kohári Mária, a Váci Egyházmegyei Könyvtár vezetője, valamint Tarcsyné Lengyel Magdolna, a Váci Egyházmegyei Múzeum korábbi főmunkatársa is. A kiállítás a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósult meg.

A kiállítás szeptember végéig megtekinthető a főiskolán, később pedig vándorkiállításként a környék iskoláiban tudják megnézni az érdeklődők.