A Beatles együttes egykori tagja, Paul McCartney tiszteletére a brit posta tizenkét különleges bélyegből álló sorozatot ad ki.

A bélyegeken a zenész több olyan albuma is szerepel, amelyeken 1970, a Beatles megszűnése óta szólóban dolgozott, de olyan bélyeget is készítettek, amelyen a zenész a stúdióban látható.

„Paul McCartney a rock- és popzene fontos alakja, olyan művész, akinek öröksége hatalmas, és akinek munkássága továbbra is figyelmet kelt, kivívja a kritikusok, valamint a közönség elismerését” − fogalmazott David Gold postaigazgató. Hozzátette, hogy a bélyegsor méltó tisztelgés Nagy-Britannia egyik legkedveltebb és legelismertebb zenei ikonja előtt.

McCartney a harmadik zenész, akiről a brit királyi posta bélyegsorral emlékezett meg: korábban David Bowie (2017), majd Elton John (2019) szerepelt különleges bélyegein.

Több mint 60 aranylemezzel és számos toplista csúcsára jutott kislemezzel McCartney a legsikeresebb előadó a brit slágerlisták történetében. A bélyegeket május 28-án bocsátják ki, éppen három héttel McCartney 79. születésnapja, június 18-a előtt.

Kiemelt kép: Flickr/Jimmy Baikovicius