Először állítják színpadra Csajkovszkij: Diótörő című örök klasszikus karácsonyi meséjét, amelyben a színház táncosai mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei is bemutatkoznak.

Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve, a A diótörő elmaradhatatlan élménye a karácsonyi ünnepeknek. A mű alapja E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című karácsonyi meséje.

Harangozó Gyula

Klára hercegnő szerepében Kozmér Alexandra (Harangozó-díjas balettművész), Ottlik M. Laura (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa, Magyar Ezüst Érdemkeresztes művész) és Szelényi Dóra (a Magyar Táncművészeti Egyetem 9. évfolyamos hallgatója) mutatkozik be, Diótörő hercegként Gallai Zsolt (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa), Sík Milán (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa, az Év férfi táncosa 2018) és Somai Valér (a Magyar Táncművészeti Egyetem  2018-ban végzett hallgatója) lép színpadra. A két felvonásból álló balettben a kisebbek is lehetőséget kapnak, a gyerekfőszereplőket a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumának növendékei alakítják.

A 11 előadásból álló A diótörő előadás-sorozata december 20-án indul, és az egyetem mintegy félszáz diákja vesz részt benne. A rendező-koreográfus ifj. Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművész, aki a Bécsi Operában korábban sikerrel játszott Diótörő-rendezése alapján új, látványos előadást rendez. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel Pfeiffer Gyula.