Július 15-én ingyenes koncertek, építészeti műhelyfoglalkozások és éjszakába nyúló zenés-táncos mulatság tölti meg az épület előtti teret. A jó hangulatot idén a francia gasztro-vásár is fokozza.

Délután a KözMű – Közös Műhely Szövetkezet tart építészeti, barkácsoló foglalkozást gyerekeknek és felnőtteknek Eiffel halálának 100. évfordulója alkalmából. A workshop központi témája az Eiffel-torony lesz. Az este beköszöntével a chien noir művésznéven zenélő francia zongorista ad koncertet. Ez követően lép színpadra egy különleges magyar-francia duó, az Ephemer. Zenéjükben a jazz és sanzon latinos világa merészen ötvöződik különféle világzenei elemekkel. Az énekesnők, Caussanel Izabella és Orbay Lilla magyarul, franciául és angolul is énekelnek majd.

Az intim légkört egy táncos buli váltja fel, amikor Soldier P és lemezjátszói szolgáltatják majd a talpalávalót. Az utcabál utolsó fellépőjeként Florentin Mochet fogja mixelni house szettjeit, természetesen az utóbbi évtizedek nagy francia slágereit is felvonultatva.

Korábbi utcabál Franciaország nemzeti ünnepe alkalmából a Budapesti Francia Intézet előtt. Fotó: Kovács Attila / MTI