A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idei díjnyertes filmjei július 13-án láthatók a VárKERT moziban. A vetítés előtt az alkotókkal is találkozhat a közönség, akik mesélnek az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

Az idén tizedik alkalommal megrendezett Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon minden eddiginél több filmet mutattak be, és a nézőszámrekord is megdőlt. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házzal futnak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

A VárKERT mozi programjában július 13-án az idei fesztivál díjnyertes rövidfilmjeit vetítik a Várkert Bazár Szárazárok színpadán.

A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetnek, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is. A beszélgetés 20 órakor, a vetítés 21 órakor kezdődik.

A Friss Hús idei díjazottjait ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Cinego online felületén már kölcsönözhetők a @Midnight szekciók filmjei, valamint a Best of Friss Hús válogatás is.