A tavasszal elmaradt fesztivál szeptember 1. és 5. között várja a monodrámák és stúdiószínházi előadások szerelmeseit. A fesztivál szervezői tíz olyan előadást hívtak meg a programba, mely méltán tarthat számot a közönség érdeklődésére.

Crespo Rodrigo a színház új évadával kapcsolatban elmondta: „Egy színház életében az évadhirdetés mindig fontos állomás, kiemelt jelentőségű alkalom. Mire ez megtörténik, már túl vagyunk az összes bemutatón és szinte valamennyi előadáson. Azonban idén más a helyzet! Hosszú hónapokon keresztül nem valósulhatott meg a színház lényegét jelentő személyesség, a találkozás a játszók és a közönség között. Az egy évvel ezelőtti évadhirdetéskor senki nem gondolta, hogy a járvány mindezt hosszabb időre is elveheti, hogy el lehet képzelni olyan színházi évadot, amikor – néhány rövidke hét kivételével – lehetetlenné válik a megszokott találkozás, és bizonytalan ideig szünetel mindaz, amit addig színháznak neveztünk. Szünetel, de soha nem szűnik meg létezni!”

A Jászai Mari Színház pótolni fogja azokat az előadásokat, melyeket a 2020/2021. évadban sikeresen mutattak be, de a színházbezárás miatt nem minden néző tudta megnézni. Bemutatásra várnak azok az előadásaik, melyeket eredetileg a 2020/2021-es szezonra hirdettek meg:

A revizor Fehér Balázs Benő, a Teljesen idegenek Szikszai Rémusz és a Közellenség Vidovszky György rendezésében három olyan premier, melyeket az új szezonban fognak megtartani.
Teljesen idegenek
Fotó: Prokl Violetta

Terveznek továbbá három olyan új bemutatót is, melyek még izgalmasabbá teszik az évadot. Székely Csaba 10 című drámáját Guelmino Sándor állítja színpadra, László Miklós Illatszertár című vígjátékát Szikszai Rémusz rendezi, az Állomás című „végjátékot” pedig Czukor Balázs viszi színre.

Nyitókép: A revizor. Fotó: Mihóczy Mercédesz