A Murder Without a Trial (Gyilkosság tárgyalás nélkül) című dokumentumfilm-sorozat narrátora Kiefer Sutherland lesz.

John Lennont New York-i otthona előtt 1980. december 8-án lőtte le hátulról Mark David Chapman. A férfi bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson, és életfogytiglani börtönre ítélték. Először 2000-ben folyamodott szabadlábra helyezéséért. Azóta tavaly már a 12. alkalommal utasították el kérvényét.

A háromrészes produkciót az Apple+ streamingszolgáltató számára Nick Holt és Rob Coldstream rendezi – számolt be róla a Rolling Stone magazin pénteken. A minisorozat Lennon kulturális hatását és zenéjét is bemutatja, mielőtt részletesen felidézné a Beatles egykori tagja ellen 1980-ban elkövetett gyilkos merényletet. A műsorban beszámolnak a gyilkossági nyomozásról és a gyilkosságot elkövető Mark David Chapman elítéléséről is.

A dokumentumfilm-sorozat alkotói a New York-i rendőrségtől és a kerületi ügyészségtől is engedélyt kaptak a forgatáshoz. A produkcióban exkluzív interjúkat készítenek olyan szemtanúkkal, akik először szólalnak meg, és Lennon közeli barátaival, akik új megvilágításba helyezhetik életének és halálának részleteit. Megszólaltatják Chapman ügyvédeit, pszichiátereit és az ügyében eljáró nyomozókat és ügyészeket is.

Kiefer Sutherland korábban a Nascar 3D című kanadai-amerikai dokumentumfilm narrátoraként is szerepelt. A Golden Globe- és Emmy-díjas színészt sok néző a 24 című akciófilm-sorozat sztárjaként ismeri.

A minisorozat executive producere David Glover, Mark Raphael és Rob Coldstream, producere pedig Simon Bunney és Louis Lee Ray. Az Apple+ későbbi időpontban közli a dokumentumfilm-sorozat bemutatásának dátumát.

Nyitókép: John Lennon 1969. március 25-én megérkezik az Amsterdam Hilton Hotelbe a Hairpeace Bedpeace fotók elkészítésére. Fotó: J. Klok / ANP via AFP