Az együttes vendége Vitáris Iván, az Ivan & the Parazol frontembere, Szebényi Dániel virtuóz billentyűs-énekes, valamint az elmaradhatatlan fúvósszekció, a Konyha Hőlégbefúvók. A setlist végigveszi a csapat öt lemezének kulcsdalait: a korai vadulásokat (Kiskifli, Vegyétek el a mobilom), az elmúlt évek rádióslágereit (Százszor visszajátszott, Földrevaló, Mindig idebent) és a közönség magának választott himnuszait (Dupla Skorpió, Charter, Lesz majd egyszer), a csapat saját kedvenceivel fűszerezve.

A Konyha első felállása 2010. szeptember 17-én próbált először együtt, ők ezt tartják számon születésük dátumaként, az elmúlt másfél év változó rendezvénytartási lehetőségei azonban eddig nem engedték meg, hogy a csapat a rajongóival közösen ünnepelhessen.

Az együttes zeneileg sokat változott az elmúlt évtized alatt. Első két lemezük megszólalását a 2010-es évek elején lecsengő gitárzenei hullám határozta meg. A harmadiktól folyamatosan erősödtek a funk és a tánczenei hatások, hogy az ötödik lemezen szintetizálják mindezt.

„Rengetegszer kitűztük az elmúlt másfél évben a tizedik koncert dátumát, és persze mindig le kellett mondjuk. Ezért úgy voltunk vele, hogy ha most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy legalább a nyári bulik megtartásában biztosak lehetünk, trombitáljuk össze a barátainkat, és csapjunk egy nagy bulit!”– nyilatkozta Szepesi Mátyás.

Az énekes-gitárossal készült interjúnk itt olvasható.

Forrás és fotók: Konyha