fbpx

A Kronberg Fesztivál vendége a 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar

Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar jubileumi évada alkalmából európai turnéra indul, amelynek egyik állomása a Kronberg Fesztivál.

A hesseni akadémiai város a német zenei élet egyik fellegvára, ráadásul szeptember végén, immár harmincadik alkalommal majdnem két hétre a klasszikus zene európai nagyhatalmává válik. Az idei jubileumi eseménysorozatra a magyar zenekarok közül a szintén jeles évfordulót, 60. születésnapját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekart hívták meg, mely ünnepi évadának köszönhetően európai koncerturnéra indult szeptembertől.

Szeptember 21. és október 3. között a Kronberg Akadémia szervezésében a szakmai kurzusokon túl 26 koncertre kerül majd sor olyan szólistákkal, mint Julia Fischer, Kirill Gerstein, Vadim Gluzman, Steven Isserlis, Gidon Kremer, Robin Ticciati, Christian Tettzlaf, Pinchas Zukerman, valamint Perényi Miklós és Schiff András – utóbbiak egyben az akadémia professzorai is.

Az akadémia neves tanítványa, majd később évekig tanára volt Várdai István csellóművész is, aki most kettős szerepben, szólistaként és a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetőjeként tér vissza Kronbergbe. Szeptember 30-i hangversenyükön vendégük Kolja Blacher, a Tallini Kamarazenekar kitűnő szólóhegedűse lesz. A Sárközy Ensemble muzsikusaival közös, Magyar rapszódia címmel meghirdetett produkció iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy már ki is tették a telt házas táblát a jegyértékesítő helyek.

Nyitókép: Liszt Ferenc Kamarazenekar. Fotó: Kőhidai Szabolcs

A rovat további cikkei