fbpx

A legújabb magyar mozik mellett Enyedi Ildikó filmjeit is vetítik Nagyváradon

A legújabb magyar filmek mellett Enyedi Ildikó filmjei is szerepelnek a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szeptember elején zajló nagyváradi programjában.

A szeptember 2. és 4. közötti TIFF Nagyvárad első napján mutatják be  Grosan Cristina első mozifilmjét, A legjobb dolgokon bőgni kell címűt, mely a Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Ekkor lesz látható a háromszoros olimpiai bajnok vívóról, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című dokumentumfilm, Muhi András Pires alkotása is.

Először vetítik Nagyváradon Fazekas Máté Kilakoltatás című szatirikus filmjét, és a fesztivál zárónapján lehet megnézni Kis Hajni Külön falka című alkotását is.

A TIFF Nagyvárad szervezői a többszörös díjnyertes rendező, forgatókönyvíró és producer Enyedi Ildikó munkásságát idéző visszatekintést is beiktattak a programba. Az én XX. századom felújított változata, valamint a Testről és lélekről című film mellett a rendező új alkotását, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatott A feleségem történetét is vetítik Nagyváradon. A TIFF Nagyvárad teljes programja a https://oradea.tiff.ro/ oldalon böngészhető.

Nyitókép: A feleségem története. Forrás: Mozinet

A rovat további cikkei