Szigligeti Ede Liliomfijának újragondolt változatával kezdődik a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál.

Szigligeti Ede a máról szól mai nyelven, műfaja szerint pedig társadalmi vígjáték kis zenével. A Celldömölkről érkező fiatal társulat Liliomfi előadását a K2 színház alkotói, Fábián Péter és Benkó Bence rendezte. Ugyancsak sikerekkel a háta mögött érkezik Szentendrére a KV Társulat és a Trafó közös produkciója, az Euripidész műve alapján született kortárs Médeia, valamint a Rózsavölgyi Szalon Táncórák című darabja.

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozatot idén is a műfaji sokszínűség jellemzi. Többéves hagyomány immár az is, hogy a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a tehetséges szentendrei fiatal előadóművészekre, így idén a Saxy4U szaxofonkvartett tagjai lettek a fesztivál arcai.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál tizenhat koncerttel várja a közönséget, kínálatában szerepel jazz, rock, orgonamuzsika, fúvós- és ütőskoncert, nótaműsor, kamarazenekari koncert, kórushangverseny, de nép- és filmzene is.

A több mint egy hónapig tartó programsorozat keretében hallható
lesz mások mellett a Borbély Műhely, Lovasi András, az Európa Kiadó, a közönség
találkozhat citera jazzklubbal, görög táncházzal, a népzenei műhelyben és
moldvai táncházban Tímár Sárával és Petrás Máriával, a Nagymarosi Ütősök
koncertjén pedig világslágerek csendülnek fel ütőhangszerek tolmácsolásában.

A hagyományos virágvasárnapi hangversenyen a Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar hallható, a Vujicsics Tihamér Zeneiskola művésztanárai és növendékei Tavaszi fuvallat címmel adnak nagyszabású fúvóskoncertet, népzene tanszaka pedig Tavaszköszöntő koncerttel jelentkezik.

A környező nemzetek folklórhagyományai iránt érdeklődőket
nemzetközi néptáncgála is várja. A programokról a www.szentendreitavaszifesztival.hu oldalon
lehet tájékozódni.