Életműdíjat kapott Kárp György, a marosvásárhelyi Spectrum Színház színművésze, valamint Boráros Imre, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fődíját a legjobb előadásért a Lila ákác nyerte (Nagyváradi Szigligeti Színház).

A szakmai zsűri Színészi Nagydíjjal tüntette ki Farkas Ibolyát a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Marosvásárhelyi Spectrum Színház közös produkciójában, a Római karneválban nyújtott teljesítményéért.

A kiváló társulati munkáért megosztva a Gusztáv a hibás mindenért (Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház) és a Raszputyin (Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata) kapta.

A legjobb rendezésért Árkosi Árpádot tüntették ki (Pornó – Feleségem története, a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója).

A legjobb női főszereplő Béres Márta (Anna Karenina, Újvidéki Színház), a legjobb férfi főszereplő (megosztva) Sebestyén Aba (A nép ellensége, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata) és Rappert-Vencz Gábor (Raszputyin, Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata) lett.

A legjobb női mellékszereplő (megosztva) Horváth Zsuzsa (Peer Gynt, a Soproni Petőfi Színház és a Csallóközi Csavar Színház közös produkciója) és Moldován Orsolya (A nép ellensége, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata).

A legjobb férfi mellékszereplő Henn János (A nép ellensége, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata).

A legígéretesebb tehetségnek járó Teplánszky-díj Román Eszteré (Lila ákác, Nagyváradi Szigligeti Színház).

Kisvárda Város Polgármesterének díját Imre Éva (Pornó – Feleségem története, a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója) nyerte.

A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválját várhatóan 2021. június 18. és 26. között rendezik meg.

Nyitókép: jelenet a Lila ákácból. Fotó forrása: szigligeti.ro

Fotók: Kerezsi Béla