Két újabb epizód készül a Tőrbe ejtve című, Daniel Craig főszereplésével forgatott krimihez – jelentette be szerdán a Netflix, miután megszerezte a produkciók jogait. A streaming szolgáltató nem árulta el, hogy mennyit fizetett a Rian Johnson rendezésében készült, nagy sikert aratott film folytatásáért. A Deadline.com hollywoodi hírportál azonban úgy értesült, hogy az összeg megközelíthette a 450 millió dollárt (139 milliárd forintot), és ezzel a Netflix egyik legnagyobb értékű projektjévé vált.

A filmben Craig Benoit Blanc nyomozót alakította. A színész a folytatásban is visszatér, és a rendezői székben is Johnson ül majd. A folytatás forgatókönyvét is Johnson írta, aki producerként is közreműködik Ram Bergman mellett. A forgatás még idén nyáron elkezdődhet. A Netflix több konkurens streaming szolgáltatóval licitált a produkciók jogaira.

Az eredeti film egyébként a Media Rights Cable vállalkozása volt, és a Lionsgate nyerte el a forgalmazási jogait. A negyvenmillió dollárból (12,3 milliárd forintból) forgatott krimiért világszerte 311,4 millió dollárt (96 milliárd forintot) fizettek a nézők a mozikban, Johnson pedig a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában kapott Oscar-jelölést.

Nyitókép: jelenet a filmből