Rímdráma Romhányi 100. születésnapján Básti Julival, Tompos Kátyával és Fehér Tiborral.

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án, szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A „rímhányó Romhányi” tanítvány Philiph István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás.

A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában –, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatjuk.

„Először az Egyetemi Színpadon rendeztem meg a darabot, majd a zajos sikert 1986-ban a Pince Színház-i bemutató követte. Én az első 50 előadásért vállaltam felelősséget, ahol Novák Eszter volt mellettem a koreográfus.  A darab, mint a népköltészet darabjai, kiirthatatlan, valahol mindig játszák. Azóta sokszor felmerült bennem, mint ötlet, most a COVID adta meg a végső lökést, hogy újra rendezzem ezt a zenés rímdrámát. Fércmű, vagy zseniális telitalálat, az Übü Királyhoz hasonlóan ezt csak az idő és a nézők döntik el. Én nem menekülhettem előle” – nyilatkozta az előadás rendezője, Puskás Tamás.

A premiert követően az előadás on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.

A nyitóképen Tompos Kátya és Fehér Tibor.

Forrás és fotók: Cenrtrál Színház