A Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy új filmjeit, köztük a Dűnét és a Mátrix 4-et jövőre egyidejűleg mutatja be az amerikai mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán.

A hollywoodi stúdió már korábban közölte, hogy a Wonder Woman 1984 című képregényfilmjét karácsonykor a mozikban és az HBO Maxon is megnézheti a közönség.

Az HBO Max jelenleg Európában még nem érhető el. Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője azonban az HBO magyarországi képviseletének tájékoztatása szerint csütörtökön bejelentette, hogy az HBO európai streamingszolgáltatásait 2021 második félévében elkezdik átállítani a jelenleg elérhető HBO GO szolgáltatásról az HBO Max szolgáltatásra.

A mozifilmeket először hagyományosan több hónapig a filmszínházak forgalmazzák, s csak ezt követően teszik őket elérhetővé más platformokon. A világjárvány miatt azonban nagyon sok mozi zárva tart, s ez nagy érvágás a filmstúdióknak is.

A Warner Bros. a helyzetet mérlegelve határozott úgy, hogy minden 2021-re tervezett bemutatójával az HBO Max tartalmát gazdagítja. Az HBO Max a Warner Bros anyavállalatának, az AT&T médiavállalatnak a streamingszolgáltatása.

Nyitókép: Wonder Woman 1984, forrás: cinelol.it