fbpx

A Werk Akadémia diákjai a koronavírusra reflektálnak új kiállításukkal

Augusztus 26. és 30. között a Werk Akadémia képzőművészeti menedzser szakos hallgatói az emberek komfortzónáját feszegető kiállítással rukkolnak elő a Rugógyár Galériában.

„Védelem, oltalom, biztonság. Mit is jelentenek ezek a szavak nekünk? A pénzt, az otthont, a barátokat, a családot? Ha van egy stabil egzisztenciális hátterünk és olyan emberek vesznek körül minket, akik támogatnak, akkor jogosan érezzük azt, hogy van egy védelmi hálónk, ami megfog akkor is, ha az élet zuhanásra késztet minket. De mi történik velünk, ha ez a védelmi háló eltűnik? Bármikor történhet olyan esemény vagy fordulat az életünkben, amikor a változás felülír, lerombol, megsemmisít dolgokat. Esetünkben, ez a „bármikor” 2020-ban, vírus formájában, COVID -19 néven, elérkezett. 

Az átrendeződés nem mindig kellemes a számunkra. Nagyon gyakran védtelennek, kiszolgáltatottnak érezzük általa magunkat. Miért van ez? Lehetséges, hogy a Teremtő egyik legszebb alkotásában, az emberi lényben van egy „gyártási hiba”? Hogy elemi szinten nincs egy saját, beépített biztonsági rendszerünk?

Ezekre a kérdésekre ad választ a werkes csapat által létrehozott tárlat. A képek és installációk önreflexióra késztetnek. Ezt a folyamatot erősíti a tárlatvezetés, amelyet augusztus 29-én 17:00-tól, Fuska Nikol tart.

A magyar képzőművészeti élet olyan feltörekvő fiataljai adják a kiállításhoz a nevüket és a munkájukat, mint Bognár Eszter, Ellenbacher Ádám, Gallai Judit Ágnes, Halász Anna, Horváth Dániel, Kaliczka Patrícia, Mráz Diána Leila, Fuska Nikol, Szax Olivér, Verebélyi Diána, Wild-Zentai Mariann. Az alkotók sorában van Mihaszna Dóczi Alpár isaz NDK alapítója és elnöke.

Kiemelt kép: Fuska Nikol

A rovat további cikkei