Szeretett Vezérünk címmel a Terminal Workhouse, a Manna és a Szkéné Színház közös ősbemutatóját szeptember 26-án este 7 órakor tartják a Szkéné Színházban.

Bukarest, 1987. A szomszéd múltjával mindig könnyebb szembenézni. Daniel Bănulescu valós személy, ahogy Nicolae Ceaușescu is az. Daniel egy fiatal író. Csau egy idős diktátor. Felkéri Danielt, hogy írjon egy regényt. Egy regényt, amiről csak akar. De olyan legyen, amitől mindenkinek leesik az álla. Harmincegy napja van rá. Az előadás nem aktualizál, egyszerűen csak aktuális.

„Kevés könyv képes a közhelyeket kikerülve beszélni a diktatúrákról, Daniel Bănulescu azonban nemcsak jól teljesíti a feladatot, de a legjobb módszert választja a Ceauşescu-rezsim lefestéséhez: a nevetést. Politikai-társadalmi szatírájának titka, hogy a fantasztikumot, a paródiát, a groteszket és az abszurdot tökéletes arányban keveri a realizmussa.” – szerepel a regény fülszövegében.

Az előadás szereplői: Fazakas Júlia, Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Molnár Gusztáv, Mészáros András, rendezte: Valcz Péter.