A színész Margot Robbie-t és Tom Cruise-t is maga mögé utasította a Forbes magazin listáján.

000_33BN6KG.jpg
Adam Sandler 2023 márciusában Washingtonban. Fotó: Oliver Contreras / AFPP

Adam Sandler négy, 2023-ban forgatott filmje 73 millió dollárt hozott a színésznek, ezzel ő lett a legjobban fizetett hollywoodi előadó a Forbes magazin listája szerint – számol be róla a The Guardian.

A stand up humoristából lett színész nemcsak szerepelt a Gyagyás gyilkosság második részében, de egyik producere is volt a Netflixen megjelent filmnek, továbbá producerként és íróként dolgozott a streamingszolgáltató Leó című animációján, illetve hangot is ő kölcsönzött a címszereplőnek. Emellett közreműködött a Szélhámos rokonok, valamint a Ne merészelj eljönni a bát micvámra című vígjátékok elkészítésében – utóbbiban színészként is feltűnt felesége és lányai oldalán.

Sandler utoljára 2002-ben került a lista élére 47 millió dolláros keresetével – ekkor olyan filmekben játszott, mint A kismenő és a Kótyagos szerelem.

A második helyezett Margot Robbie 33 évesen az elmúlt évtized legfiatalabb színésze a listán. A nemzetközi sikerű Barbie, melyen producerként is dolgozott, nagymértékben felelős a becsült 59 millió dolláros fizetésért.

Annak ellenére, hogy a legújabb Mission: Impossible film nem teljesített fényesen, a 2022-es Top Gun: Maverickkel együtt már elég volt arra, hogy Tom Cruise a dobogó harmadik fokára kerüljön.

A negyedik helyen Ryan Gosling és Matt Damon végeztek, a hatodik Jennifer Aniston, a hetedik pedig Leonardo DiCaprio és Jason Statham lettek – utóbbi az egyetlen brit színész az első tízben.