fbpx

Az Aida bemutatójára készülnek

Verdi világhírű operájából Elton John és Tim Rice készített musicalt. A produkciót beharangozó október 17-ei soproni sajtóeseményen részletek is elhangzottak az adaptációból. Az Aidát alakító Stéphanie Schlesser magyarul énekelt, ami a fiatal énekes elmondása szerint nagy kihívás volt, mert hallás után tanulta meg a szöveget.

cropped-img_7426-copy_tx_2-ecff-1476738144

A színésznő 18 évesen költözött Belgiumból Párizsba, miután felvették a nemzetközi zenei akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Jelenleg éneket tanít az intézményben. Legutóbbi szerepeiről elmondta: a Rómeó és Júlia című musicalben Júliát játszotta Dél-Koreában. A francia fővárosban a Madiba című, Nelson Mandela életéről szóló darabban lépett fel, jelenleg pedig a Jégvarázs című Disney-musical főszerepét próbálja.

Pataki András rendező kiemelte, hogy a Verdi-opera mély drámai tartalmat hordoz magában, és arra törekednek majd, hogy a népszerű dalok minőségi megszólaltatása mellett minél jobban feltárják ezt. Ahogy fogalmazott: ?operai rendezést? látnak majd a nézők, expresszív, képekben gazdag megjelenítéssel. Jelenleg a darab zenei előkészületei zajlanak, a színpadi próbák tavasszal kezdődnek. Élő színpadi zene lesz, elsősorban soproni zenészek részvételével és Oberfrank Péter vezényletével.

img_7429-copy_tzja

Radamest, az egyiptomi hadvezért Vastag Tamás alakítja majd. Az énekes arról beszélt, hogy ez más lesz, mint az eddigi szerepei: egyfajta belső szembenállást kell megjelenítenie, amely mögött ott a társadalom elvárása, a szerelem, és ezek ütköztetése okozza a darabban a tragédiát.

img_7452-copy_t3oc

A fáraó lányát, Amnerist Füredi Nikolett játssza. Szakál Attila koreográfus arról beszélt, hogy már az Aida 2007-es magyarországi premierjénél is részt vett az alkotói munkában. Nagy létszámú, mintegy 70 színészt és statisztát megmozgató, monumentális darab készült akkor ? idézte fel, hozzátéve, hogy most is erre törekednek. Az Aida című musicalt június 15-én mutatják be a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

Forrás: MTI

Fotó: Soproni Petőfi Színház

A rovat további cikkei