fbpx

Alkoss szabadon pályázat – A felhőtlen gyerekkor képei

Augusztus 15-i jelentkezési határidővel közös rajz- és festménypályázatot hirdetett a Budapest Park és a Vesta Home.

A pályázat leíársában így fogalmaznak: „Emlékszel, amikor nagymamád a sütőből kivette a frissen sült piskótát? Emlékszel, amikor megkaptad az első biciklid? Emlékszel, amikor először elmentél nyaralni a családdal?”

A Budapest Park és a Vesta Home Magyarország Zrt. közös pályázatot hirdet, melyben 14 és 20 év közötti fiatalok pályamunkáit várják legboldogabb gyerekkori pillanatukról. A pályázat kiindulópontja a felhőtlen gyerekkor, a világ felfedezése: a pályázatot kiíró és összefogó Budapest Park és a Vesta Home Magyarország Zrt. vezetőinek célja, hogy a művészet segítségével rendhagyó módon támogassák az óvodákat.

A beérkező pályaművek közül egy öttagú zsűri (Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa, Gerendai Károly, a Budapest Park tulajdonosa, Horváth Norbert, a Vesta Home Magyarország Zrt. tulajdonosa, Marsalkó Dávid, a Halott Pénz együttes frontembere és Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze) választja ki az öt legjobbnak ítélt alkotást, amelyeket a Budapest Parkban kihelyeznek, valamint az eredményhirdetést követően a Bodó Galéria aukcióján elárvereznek.

Az így befolyt összegből öt magyarországi óvodát támogatnak, amelyek udvari játszótér kialakításához használhatják a pénzt. Emellett a kiválasztott ovik játszóterei fölé a Vesta Home telepít egy, a pályázaton nyertes műalkotással díszített napvitorlát. A támogatott óvodai intézmények kiválasztásához felkérték az Örökbe fogadok egy ovit mozgalom csapatát.

A pályázat eredményhirdetése szeptember 10-én lesz,

közvetlenül a Halott Pénz Budapest Parkban rendezett fellépése előtt. A Budapest Park díja az általuk legjobbnak ítélt alkotó részére VIP lounge/skybox biztosítása egy koncert idejére a 2023-as évben. A Vesta Home díja az általa három legjobbnak ítélt alkotó részére egy-egy páros Sziget napijegy a 2023. évi Sziget Fesztiválra. Sávolt Karolina és a Bodó Galéria nagy értékű alkotócsomagot ajánlott fel különdíjként.

További információkat a jelentkezésről és a határidőkről itt lehet találni.

Nyitókép forrása: Vesta Home Magyarország Zrt.

A rovat további cikkei