A gimnázium egykori diákjáról Bubik Színpadnak nevezett kamaraterem kialakításával lehetőség nyílik a színház és a gimnázium együttműködésére. Az iskola színjátszó körének tagjai statisztaként részt vehetnek az egyes darabokban, illetve Esztergom iskoláiban rendhagyó irodalom és színháztörténeti előadásokat tartanának, színészek részvételével.

A Babits Mihály Színpad magját képező kollektíva 2016 óta van jelen a város életben, és azóta összesen kilenc bemutatót tartottak. Sobieski-emlékesttel emlékeztek meg Esztergom felszabadításának 335. évfordulójáról, két nyáron pedig Szent István korát elevenítették fel a Vármúzeumban, különleges koronázási játék keretében.

A társulathoz kötődik továbbá az erdélyi Rengeteg Színház alkotótábor és fesztivál, a pilisszentléleki Játszótér Fesztivál, valamint a Babits Piknik programsorozat szervezése.

Idén négy új darab bemutatását tervezik: William Shakespeare-től a Hamletet, Hasek klasszikusát, a Svejk, a derék katona című művet, Roland Schimmelpfennig A hangyák utcája című darabját és a Míg élünk munkacímet viselő, klasszikus történeten alapuló művet.

Kaj Ádám, a színház igazgatója mellett két vendégrendező, Bodolay Géza Jászai-díjas, érdemes művész és Hollós Gábor vesz részt a művek színpadra állításában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesítette az esztergomi önkormányzatot a színház hivatalos megalapítása és a 2020-as produkciók támogatása érdekében.

Nyitókép: Kaj Ádám, Endrész Alíz és Braun Barna a Hogyan legyünk boldogtalanok? című előadás után, forrás: a színház Facebook oldala