A most pályázó, részben új, részben régi és tapasztaltabb elnökség elsődleges feladata a sokoldalú, progresszív, nyitott és lendületes szervezet szellemiségének megőrzése.

A szervezet létrejöttének 20. évfordulójára készített kisfilmből kiderül, hogy legfőbb célkitűzéseinek a nyitottságot és a sokszínűséget tartják. A FISZ feladatának tekinti az irodalom és az olvasás népszerűsítését, ugyanakkor mindezt kizárólag szakmai kompromisszumok nélkül hajlandó megtenni.

A minőségi szövegmunka, a tehetséggondozás, az elsőkötetes megjelenések kiemelt figyelme, a közoktatásban való részvétel, a szakmai érdekképviselet, a társszervezetekkel való koprodukció, a közösségteremtés- és építés az elkövetkező három év jellemzői a tervek szerint. Az elnökségben történt változásokon túl jelentős, hogy 2020-tól Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás személyében új sorozatszerkesztők kezdik meg a munkát a FISZ Könyvek sorozat élén.

2017 és 2019 között Antal Nikolett és Korpa Tamás társelnökök vezették a szövetséget, munkájuk során kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlás-nevelésre, s arra, hogy az elnökség korábbi és újabb tagjai között az együttműködés folyamatos legyen.

A szervezet az elmúlt három évben közel 100 taggal bővült, 30 kötetet adott ki és minden eddiginél szélesebb körben vált ismertté vidéken és határon túl egyaránt.

Kiemelt fotó forrása: FISZ Facebook