Matematika, geometria, technológia, informatika költészetbe csomagolva a képzőművészet boncasztalán. Art unboxed_09, azaz a Modem 2021 Kicsomagoljuk a művészetet tematikus beszélgetéssorozat kilencedik kiadásában ezúttal két, az inspirációt a tudományban és technológiában kereső művésszel találkozhatunk március 19-én.

Faa Balázs képzőművészként érti és alkalmazza a geometriát, matematikát, amelyekkel komplex művészeti alkotásokat hoz létre. Munkáiban egy általa megfogalmazott szabály, törvényszerűség szerint működő rendszer alapjait teremti meg, azonban azok fejlődésébe, alakulásába jellemzően már nem avatkozik bele. Többek között azt kutatja, mit jelent a matematika a művészetben.

Tasnádi József a technológia és a művészet viszonyait vizsgálja. A művészet anyagtalan vonatkozásaival, a mediális átírás módszereivel és vizualizációval kísérletezett, majd a multimédia-installáció, az újmédia felé fordult érdeklődése. Az utóbbi évek alkotói fókuszában az ember és a gép viszonya; a technológia, valamint a kreativitás, a metaforikus látásmód és a költői gondolkodás összefüggései és miértjei érdeklik.

Olyan hibrid kortárs művészeti módszerekkel tematizálnak fontos kérdéseket, problémákat, amelyekben szorosan összekapcsolódik a (tudományos) kutatás, a (művészeti) feldolgozás/reflexió és a poétikus szintézis.

A beszélgetésen egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbálják meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve. A beszélgetőpartner ezen a héten Koroknai Edit és Süli-Zakar Szabolcs lesz.