Online árverésen lehet majd licitálni januárban a négy éve elhunyt Oscar-díjas osztrák színész, Maximilian Schell személyes tárgyaira.

Az aukción a világhírű színész-rendező 290 személyes tárgyát lehet megvásárolni. A tárgyak a művész preiteneggi házából származnak. Az árverést az aurena.at online platformon rendezik meg január 16-án. Nastassja Schell, a néhai művész lánya elmondta, hogy az emléktárgyaktól helyhiány miatt akar megválni. „Apám rengeteg dolgot gyűjtött össze. Én azonban le akarom zárni a múltat és tiszta lapot akarok kezdeni” – fogalmazott.

Az árverési tételeket január 15-én meg lehet tekinteni a Schell-házban, és a megvásárolt tárgyakat onnan majd el is lehet vinni. De a tárgyakat az aukciót szervező online platformon már jelenleg is meg lehet nézni. A filmrajongók számára érdekes lehet a Schell Sztálin című filmben nyújtott alakításáért elnyert Golden Globe-díjáról szóló oklevél, vagy 1962-ben az Ítélet Nürnbergben című filmért kapott számos elismerése, valamint Laurel-díja. De a színész festményeit és róla készült portrékat, továbbá bútorait, teniszütőit, egyéb dísztárgyait és könyveit is meg lehet vásárolni az árverésen.

Nyitókép: Maximial Schell az Ítélet Nürnbergben című filmben, forrás: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.