Negyedik alkalommal és öt kategóriában adták át az ország egyetlen, a vállalati és a művészeti világ összekapcsolódását díjazó elismerését, az Art is Business Díjat.

A díjazottak azok a felelősen és értékalapon gondolkodó magánemberek és vállalatok voltak idén is, akik, amelyek komolyan közösséget vállaltak a művészeti piac szereplőivel, és különböző motivációk mentén működtek velük együtt.

Az idei alkalommal Dinyés Dániel karmester, zeneszerző, dr. Vasas Norbert, a Győri Balett mecénása, a BMW Group Magyarország és a KMPG érdemelték ki Ábel Tamás üvegművész alkotását. A kétévente meghirdetett kulturális turizmus díj kategóriájában Pécs vihette haza az elismerést.

A 2019 óta működő Art is Business egy tudásmegosztáson alapuló közösségi platform, amely lehetőséget teremt együttműködések létrejöttére a forprofit és a művészeti szereplők között. Képzéseket, tanfolyamokat szervez, médiumot üzemeltet, projekteket hoz létre és nemzetközi szakembereket hoz el Magyarországra annak érdekében, hogy a művészeti világ üzleti gondolkodása kialakulhasson, és a szereplők másként tekintsenek a stratégiaalkotásra és a menedzsmenti építkezésre. Ezek mellett pedig a vállalati szektor művészet iránti nyitottságát és érzékenyítését tűzte zászlajára, hogy minél több és értékesebb közös projekt indulhasson el.

A vállalati kategóriákban minden esetben maguk a cégek küldhetik el a pályázataikat, amelyben kifejthetik a kulturális elképzeléseket, a lépéseiket, és felmutathatják, milyen stratégia mentén gondolkodnak az együttműködésekről. A mecénás kategóriában a művészeti szektor szereplői jelölhetik azokat a magánembereket, akikről úgy vélik, sokat segítenek nekik bármilyen formában az adott évben vagy akár hosszú távon.

Fotó: Mohai Balázs