A Kaposváron tartott seregszemle legjobb rendezés díját Bocsárdi László kapta a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadásának színre viteléért.  A legjobb női szereplő a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Nincstelenek című darabjában játszó Tokai Andrea lett, a legjobb férfi szereplőnek járó elismerést ifj. Vidnyánszky Attila érdemelte ki a Vígszínház Sirály című produkciójában mutatott teljesítményéért.

A Nemzeti Színház Kurázsi mama és gyermekei című előadásának volt a legjobb díszlete, amelyért Theodórosz Terzopulosz részesült elismerésben, a legjobb látvány díját a Budapest Bábszínház Frankenstein című darabjában közreműködő Keresztes Tamás és Hoffer Károly kapta .

A legjobb színésznőnek járó díjat a Katona József Színház Magányos emberek című produkciójában szereplő Tóth Zsófiának, a legjobb színész díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Yorick Stúdió közös, Lázadni veletek akartam című előadásában (itt írtunk róla)  játszó László Csabának ítélte oda. (László Csabával itt beszélgettünk.)

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének (SZIDOSZ) zsűrije a legjobb 35 év alatti színésznő díját Zsigmond Emőkének, a legjobb 35 év alatti színész díját Karácsony Gergelynek, előbbi az Örkény Színház The Black Rider (erről szóló kritikánkat lásd itt), utóbbi Karinthy Színház Hamlet - Crazy and Cool című előadásában szerepel.

A június 10-16. között zajlott Országos Színházi Találkozóra idén 65 társulat 107 előadással jelentkezett, a válogatók által ajánlott tíz nagyszínpadi és tíz kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki, amelyet a Kritikusok Céhe által jelölt két független előadás egészített ki. A közönséget a versenyprogramban szereplő 16 előadás mellett számos off-programra, köztük színházi és táncelőadásokra, családi és gasztronómiai programokra, koncertekre is várták Kaposváron.