A Capa Központ Élet és Mű című beszélgetéssorozatán Gulyás Miklós lesz Szarka Klára vendége február 6.-án.

 

Gulyás Miklós az "autonóm riport művelője", aki a valóság általa jellemzőnek ítélt szegmensét, töredékét minél hitelesebben igyekszik dokumentálni. Művészként és tanárként egyaránt megkerülhetetlen a munkássága. Következetes,mégis folyton megújuló fotográfiai stílusa mással össze nem téveszthető.

 

 

"Nem szerepeltetek a képen valamit csak azért, mert az is hozzá tartozik a valósághoz. Nem hiszek a realisztikus ábrázolásban, ez számomra nem létező dolog. A lenyomat objektív, optikai, kémiai értelemben, de annyiféle különböző jelentésű kép készíthető ugyanarról a dologról, hogy azokat semmiképp nem lehet azonosítani a valósággal" - vallja.

 

Gulyás Miklós 1957-ben Budapesten született. Az egri tanárképző főiskola elvégzése után a Magyar Iparművészeti Egyetemen mesterdiplomát szerzett fotó szakon. A Magyar Iparművészeti Főiskola, később Magyar Iparművészeti Egyetem, majd Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Vizuális Kommunikáció Tanszék fotó tanára, egyetemi docense. Tanított a Szellemkép Szabadiskolában, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán is. 2003 és 2015 között a fotografus.hu Alapítvány a Magyar Fotográfiáért kuratóriumi tagja, művészeti vezetője. Több fontos kurátori munkája mellett szerkesztőként, szakíróként, zsűritagként is aktívan vesz részt a magyar fotóművészeti életben.

A programról részletes információk itt.

Fotók: Gulyás Miklós