fbpx

Az Ariel Színház nyerte a FuxFesztet

A legjobb előadás díját és a gyerekzsűri díját nyerte el az Ariel Színház Volt egyszer egy című előadása a nagyváradi FuxFeszten, az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján.

Az előadást a Blattner Géza-díjas Bartal Kiss Rita rendező, a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészeti vezetője állította színpadra. Máté Angi meséit Markó Róbert, a győri Vaskakas Bábszínház művészeti vezetője alkalmazta az Ariel Színház színpadára.

Az egyszerű formákat kreatívan variáló, költői látvány a kecskeméti Tintaló Társulásból ismert Sipos Katalin munkája, a koreográfus pedig a nagyváradi Szigligeti Színház tagja, Györfi Csaba. A zeneszerző a nemzetközileg is elismert énekesnő, Kiss Erzsi és alkotótársai.

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata szeptember 30. és október 5. között negyedik alkalommal szervezte meg az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját, amelyet a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról neveztek el. A szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonnégy előadását láthatta a közönség.

A rovat további cikkei