Ebben az évben harmadik alkalommal rendezik meg a Szeláví! Fesztivált, ami az élet apró örömeinek élvezetére invitál, nem messze Budapesttől. Az egri vár másolatánál berendezkedő esemény idén június 2. és 4. között várja a városból kiruccanni vágyókat a Pilisi Parkerdőben.

A fesztivál koncertekkel, irodalmi programokkal és beszélgetésekkel, valamint workshopokkal és zöld programokkal kecsegtet, s piknik hangulatot ébreszt mindenkiben, aki örömmel tesz egy rövid kis kirándulást az erdő mélyén megbújó gyöngyszemek kedvéért. Június elején olyan előadókat hallhatunk itt, mint például a Carson Coma Akusztik, a Felefánt, a Felső Tízezer, valamint a Subtones, a Freakin’ Disco és az Amoeba zenekarok. A fesztiválon szólókoncertet ad a Halott Pénz zenekar frontembere, Járai Márk. Most debütáló új albumát mutatja be vadonatúj zenekarával O’Sullivan, emellett látható lesz Egyedi Péter MMAMT, valamint Kollár-Klemencz László Öregbanda című előadása is. Érkezik még Beck Boróka, azaz boebeck, továbbá a Jónás Vera Experiment és a Galaxisok, de ott lesz a Platon Karataev duó, OIEE,  DJ Clairvo, a Budapest Bár és az Aurevoir. zenekar.

A családias hangulatú pikniken kiemelt szerepet kapnak a környezettudatosság és fenntarthatóság különböző témái. A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében gyakorlati bemutatón lehet megismerkedni a kisléptékű ökológiai szemléletű élelmiszertermelés sajátosságaival, a Humusz Szövetség nulla hulladék workshoppal és egyéb érdekességekkel is készül. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vezetett sétákat szervez, a Rock the Planet – Zenészek a bolygó védelemért csapata erdei podcastadásokat készít a fesztivál hétvégéjén.

A fesztivál Pilisborosjenő helyi értékeire is felhívja a figyelmet kézműves foglalkozásokkal, helytörténeti sétákkal, gasztronómiai programokkal.

Nyitókép: Kelemen Gergő / Szeláví! Feszitvál