„Nyilvánvaló, hogy a mindannyiunkra nehezedő gondokat eloszlatni nem tudjuk, de szándékunk szerint ez a zenés másfél óra, a műsoron szereplő művek őszinte optimizmusa, túlcsorduló belső öröme és önfeledtsége által segíthet abban, hogy erőt gyűjtsünk.” – üzeni a zenekar. E rendkívüli időkben a hagyománytól eltérően nem lép fel a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa, ám két nagyszerű szólista énekessel találkozhat a közönség.  

Április 1-én 19.00 órától az ingyenes élő közvetítés segítségével a világ bármely tájáról részesei lehetünk a Kodály Központban felcsendülő ünnepi előadásnak.

A közvetítés a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében valósul meg, melyet EMMI támogat.

A megújulás, a várakozás, az évszakváltásból is következő új lendület, energia igénye mindannyiunkban ott él. Sokan nagy ünnepkörök kapcsán szeretnének részt venni valami olyan kulturális eseményben, ami tagolja az életük menetét, vagy lelki muníciót ad a hétköznapokhoz, így a pécsiek húsvéti hangversenyeit is nagy érdeklődés követi minden évben. A zenekar dolgozik és idén sem hagyja koncert nélkül a közönségét. Remélik, hogy valódi bátorítást jelent majd mindazoknak, akiknek erre van szüksége.

Az élő közvetítés a zenekar honlapjáról, a www.pfz.huoldalról ingyenesen érhető el.

Nyitókép: Giulia Bolcato