A vártnál jóval több műalkotás érkezett be a Budai Vároltalmazó Közalapítvány pályázatára. A zsűri szakmai díja mellett a közönségdíjat is kiosztják.

Az I. kerületben jelenleg viszonylag kevés alkotás őrzi a művész emlékét, fontos, hogy ez megváltozzon, és a kivételes örökséget méltó módon ápolják a kerület lakói, a művészek és a közélet szereplői. A Budai Vároltalmazó Közalapítvány ezért nyilvános művészeti pályázatot írt ki, amelynek keretében Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó műveket vár. A pályázat célja, hogy az énekes-zeneszerző emlékéhez méltó képzőművészeti alkotások szülessenek, amelyek később a környékbeli kávézókban, éttermekben, kiállítótereken megjelenve hozzájárulhatnak a hagyaték megőrzéséhez, másrészt pedig, hogy támogassa és ösztönözze napjaink kortárs alkotóművészeit.

31 pályamunka érkezett a felhívásra, ezek közül tízet választott ki a zsűri. A végső döntést augusztus 7-én teszik publikussá. A pályaműveket a Budavári Önkormányzat aulájában állítják ki július 20-tól, de a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán már most megtekinthetők az alkotások. Itt szavazhat a közönség is augusztus 5. éjfélig. A legtöbb lájkot kapó alkotást közönségdíjjal ismerik el.

Nyitókép: Fortepan/Vadász Ágnes