Szeptember 20-án mutatja be monodrámáját Zeck Julianna a Bethlen Téri Színházban, Hosszú virágzás címmel, Kovács András rendezésében. Az előadás a nőiség mibenlétével foglalkozik a legmélyebb kérdések boncolgatásával, hátborzongató őszinteséggel.

Zeck Julianna színésznő jelenleg szabadúszóként tevékenykedik, de pályafutása során volt már tagja a Vígszínháznak, a kecskeméti Katona József Színháznak és a debreceni Csokonai Színháznak is. Monodrámáján több mint egy éve dolgozik, és bár a pandémia ezt a folyamatot is lassította, most szeptemberben végre lehetőség nyílik rá, hogy a közönség előtt mutassa be az előadást. A produkció különlegessége, hogy a szövegkönyv Zeck Juli írásaiból született.

„Nem, nem úgy volt, hogy írtam magamnak egy drámát, hanem úgy, hogy egy kényszer szülte helyzetből kifolyólag nem maradt más lehetőség. És nagyon örülök, hogy így történt!” – mondja a színésznő.

Vajon mit jelent ma, az interneten felugró ablakokként folyton jelen lévő, nők megalázására buzdító szexjátékok idején nőnek lenni? Hogyan tud megküzdeni egy nő az őt érő zaklatással, és vajon mennyire borítja fel addigi világát mindaz, ami történt vele? Nehéz erről beszélni, még nehezebb hallgatni, tudomást venni róla pedig a társadalom nagy része nem szeretne, pedig itt történik előttünk, köztünk, csak az esetek túlnyomó többségében nem tudunk róla. A bántalmazott nőt ért ütések egyszerre érik valaki szerelmét, lányát, édesanyját és minden valaha volt égi, női történetet.

A modern, minden ízében mai történetet izgalmas zenékkel és különleges látványvilággal fűszerezve Kovács András rendező állítja színpadra. Az előadást a Koan Színházi Transzfer a Bethlen Téri Színházban mutatja be, a Manna Produkció támogatásával, szeptember 20-án.