A Magyar Rhapsody Projekt koncertjei egyszerre mutatnak a közös múlt és a jövő felé, míg a jelenben összeforrasztják a zenészeket a közönséggel. A Petőfi Kulturális Program kínálatát bemutató sorozatunk első részében az idén Erkel Ferenc-díjjal kitüntetett Bársony Bálint, a zenekar vezetője mesél tapasztalatairól.

„Azt érzem, hogy egyre több ember szomjazik arra, hogy valami olyat kapjon, ami a vérében pezseg. Egy másfél tonnás hangszerparkot gyűjtöttünk össze a zenekarral, hogy ennek megfeleljünk, amelyben megtalálható valamennyi ősi Kárpát-medencei hangszer és modern hangszerek is, amelyeket magunkkal viszünk minden koncertre” – mesélte a friss Erkel-díjas Bársony Bálint zenész, zeneszerző.

Jelenleg Magyar Rhapsody Projekt nevű zenekarával járja az országot a Petőfi Kulturális Program részeként, koncertjeihez pedig a legkisebb falvakba is elutaztatja hangszergyűjteményét, hogy a megszólalás mindenütt a legteljesebb legyen. A siker nem marad el: minden helyszínről nagyszerű élményekkel távoznak.

„Hihetetlen nagy szeretettel fogadják ezt a műsort, nagyon hálásak az emberek, hogy eljut hozzájuk egy ilyen minőségi produkció. A legutóbbi koncertünkön történt, hogy egy bácsi könnyes szemmel mondott köszönetet, és az állatállományom fejlesztésére felajánlott a sajátjai közül négy rackajuhot, hogy meghálálja az előadást. Ez csodálatos érzés volt!”

Mit gondol Bársony Bálint a zene közösségteremtő erejéről, és mi a zenekarával közös célkitűzése? Videónkból kiderül.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.